Onze groep

Scouts Baden-Powell Hulst

Scouts Hulst
L1403G [Gouw Limburg - District Mastentop]

Waterstraat 42 A
3980 Tessenderlo

info@scoutshulst.be

Groepsleiding: Stoffel Wirges

groepsdas

Wat ?

Scouts Baden Powell Hulst is een jeugdwerking die valt onder Scouts en Gidsen Vlaanderen.Wij zijn een relatief kleine maar dynamische jeugdbeweging voor jongens en meisjes vanaf 6 jaar. Onder onze groep vallen volgende takken: kapoenen, welpen en kabouters, jongverkenners en jonggidsen, verkenners en jonggidsen. 

De Kapoenen zijn 6-7 jaar, de WeKa zijn 8-10 jaar, de Jogi zijn 11-13 jaar en de Givers zijn 14-17 jaar. Er is normaal gezien nog een oudere tak, namelijk de Jins maar wij laten onze Jins direct leiding worden omdat meer handen licht werk maken. 

Onze activiteiten vinden meestal op zaterdag plaats van 14u00 tot 17u00 aan de scoutslokalen in hulst. Het scoutskamp is voor de allerkleinste 7 dagen en voor al de rest 10 dagen. Wij gaan steeds 1 jaar ver weg en het andere jaar dichtbij. Wij slapen allemaal in tenten en gaan terug naar basics maar toch met enig comfort. 

De kookouders zorgen elke dag voor lekker eten voor de jongste takken. Vanaf jongverkenner en jonggids kook je zelf op een houtvuur. Tijdens dit kamp werken we rond een kampthema en alle spelen worden hier ook rond gevormd. 

Door het jaar gaan we op een groepsweekend op verplaatsing en heb je ook een weekend met je tak zelf aan de lokalen. Dit doen we zodat de iedereen een ervaring krijgt met de scouts ergens te overnachten zodat de overstap naar het kamp wat kleiner is maar ook omdat het zo leuk is.

Kom gerust een kijkje nemen op een zaterdag, 't is dolle pret!

Een stevige linker, en tot zaterdag!

Wanneer ?

Onze activiteiten vinden meestal op zaterdag plaats van 14u00 tot 17u00 aan de scoutslokalen in hulst.

Lidgeld ?

Wij vragen voor een jaar 50 euro. Hier zit in:

- verzekering bij scouts en gidsen vlaanderen 

- aankoop extra (speel)materiaal van de groep 

- ...

groepsfoto